Bardzo pyszne placuszki z tuńczykiem.

składniki:
- - 2 jajka
- - 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- - 1/2 szklanki mąki
- - ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- - łyżeczka proszku do pieczenia
- - sól, pieprz
- - puszka tuńczyka
- na pastę twarogową:
- - 50g białego twarożku
- - 25g jogurtu naturalnego
- - sok z 1/4 cytryny
przyrządzanie:
1. Mieszamy składniki na placki za pomocą blendera. Dodajemy także tuńczyka z puszki bez oleju ani sosu.
2. Z powstałego ciasta formujemy placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Ser rozgniatamy i dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny aż do uzyskania gładkiej pasty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













