Jedno z najzdrowszych śniadań, jakie możesz sobie zaserwować. Zobacz, jak je zrobić w kilkanaście minut.
składniki:
- około 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- 3 szklanki mleka kokosowego lub zwykłego
- garść daktyli bez pestek
- tabliczka czekolady deserowej lub mleczmej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju kokosowego
przyrządzanie:
Zaczynamy od ugotowania kaszy jaglanej. Na początku wysypujemy ją na sito i przelewamy dużą ilością gorącej wody.
Teraz przekładamy kaszę do garnka i prażymy ją. Dodajemy daktyle, sól, olej kokosowy, mleko. Całość gotujemy przez około 10 minut.
Po tym czasie dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści.
Całość miksujemy blenderem. Można dodać jeszcze odrobinkę mleka, jeśli będzie za gęsty.
Podajemy z owocami.