
Wykwintna i bogata w wartości odżywcze przystawka. Pasuje do dobrze schłodzonej wódki i wytrawnego szampana.
przepis z kuchni: rosyjskiej
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
składniki:
8 jaj
50 g czerwonego kawioru
3 łyżki majonezu
kilka liści sałaty
1 cytryna
przyrządzanie:
Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, aby nie pękły skorupki (ok. 15 minut). Wystudzić w zimnej wodzie. Przekrajać na połówki. Na wierzchu układać po pół łyżeczki majonezu, a na nim po połowie łyżeczki kawioru. Układać na półmiskach na liściach sałaty. podawać z pokrajaną w ósemki cytryną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













