Przepyszny burger jajeczny bez mięsa.

składniki:
- 8 jajek
- 4 sucharki
- 3 łyżeczki koperku
- 1/2 czerwonek papryki
- 2 łyżeczki kaszy manny
- 4 łyżki oleju
- 1/3 szklanki mleka
- pieprz
- sól
- kilka liści sałaty
- 6 bułek do hamburgerów
- 2 pomidory
- 1 pęczek szczypiorku
- 6 łyżek majonezu
przyrządzanie:
- 7 jajek ugotuj na twardo, przepuść przez praskę, wbij ostatnie surowe jajko. Sucharki namocz w lekko podgrzanym mleku. Nie odsączaj, dodaj do jajek.
- Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Paprykę oraz kaszę wymieszaj z masą jajeczną, dopraw do smaku.
- Uformuj hamburgera. Usmaż z obu stron. Bułki wsadź na 4 minuty do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pomidory pokrój w plasterki, szczypiorek posiekaj.
- Na połówkach ciepłych bułek ułóż sałatę i kotlecik jajeczny, posmaruj majonezem. Przykryj pomidorem, posyp szczypiorkiem, przykryj drugą połówką bułki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














