
"Barwna" wariacja na temat klasycznego porannego dania
przepis z kuchni: meksykańskiej
czas: 15 minut
liczba porcji: 4
składniki:
6 - 8 jaj
2 ząbki czosnku
2 papryczki chilli
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
1 łyżka masła
sól, pieprz do smaku
przyrządzanie:
Na maśle podsmażyć krótko oczyszczoną z nasion i drobno posiekaną papryczkę. Dodać przecisnięty przez praskę czosnek. Zdjąć z ognia i wlewać wbijane uprzednio pojedynczo do kubeczka jajka. Dokładnie wymieszać i postawić na ogniu. Ciągle mieszać. Doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













