składniki: 
- 6 jajek
- 120 g bryndzy
- 2 cebulki dymki
- 100 g orzechów włoskich
- 2 łyżki majonezu
- gałka muszkatołowa
- sól, pierz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Jajka ugotuj na twardo, po obraniu przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Dymkę i orzechy drobno pokrój.
- W miseczce wymieszaj pokruszone żółtka z bryndzą. Dodaj posiekaną cebulę i orzechy.
- Dopraw majonezem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Wymieszaj.
- Połówki jajek napełnij farszem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















