Uwielbiamy łososia z rusztu! Jak go przyrządzić tym sposobem, by z ryby wydobyć to co najlepsze? Oto porady kulinarne dla Was!
składniki: 
 
- łosoś,
- Sól, pieprz,
- zioła
- cytryna
przyrządzanie:
- 
- Przypraw rybę i odstaw miskę do lodówki. Na następny dzień, kiedy będziesz grillować łososia posól go, najlepiej solą gruboziarnistą. Pokrój cytrynę w plasterki. Połóz rybe na złotko na niego dwa plastry cytryny, zawiń i wrzuć na rozgrzany ruszt. Rybę grilluj ok. 15-20 minut, zanim zdejmiesz łososia z grilla, zerknij czy jest upieczony.
 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















