Choć doskonale wiemy, że nie można jej jeść za dużo, to i tak solimy na potęgę. Bo przecież jak to jeść potrawy mdłe i bez smaku? Dlatego warto zastąpić sól czymś innym. Oto 6 innych przypraw, które są zdrowsze i podkręcają smak dań!
SÓL ZIOŁOWA
Możesz zrobić ją sama! W młynku zmiel po: 2 łyżki kolendry, gorczycy, pieprzu, tymianku, czosnku sproszkowanego, oraz 1 łyżkę soli. Przechowuj w zamkniętym słoiku, używaj jak normalnej soli.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















