Najszlachetniejsza z ryb, poza bogatym smakiem posiada wiele cennych witamin i kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Jak przygotować łososia, aby zachował wszystkie wartości odżywcze? Smażyć, dusić czy jeść na surowo? Oto 4 cenne rady!
- Warto też kupić łososia wędzonego. W sprzedaży dostępne są wędzone filety, cieniutkie plasterki, albo najtańsza wersja- skrawki, idealne na tatar rybny, albo sałatkę. Wybierając łososia w plasterkach warto zwrócić uwagę na słoje. Im są mniejsze i cieńsze, tym ryba jest młodsza, a zatem smaczniejsza!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















