W Polsce jeszcze mało popularne, a we Francji są rarytasem od wielu lat. Podrzucamy najlepszy przepis na jadalne ślimaki. Takim daniem zaskoczysz każdego!

składniki:
- ślimaczki
- 1/2 litra czerwonego wytrawnego wina
- 1,5 kostki masła
- 1 główka czosnku
- 1 mała marchewka
- 1 mały por
- 1 mały seler
- 1 cebula
- 3 listki laurowe
- natka pietruszki
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS NA NASTĘPNEJ STRONIE >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














