Orzechy włoskie właśnie spadają z drzew. Nie ma chyba nic pyszniejszego niż pałaszowanie jeszcze młodych, przyodzianych w białą skórkę orzeszków. Jednak po takiej przyjemności nasze dłonie wyglądają niekorzystnie, a plamy nie zawsze schodzą łatwo. Mamy na to dwa sposoby!
KWASEK CYTRYNOWY PLUS OCET
Kwasek cytrynowy należy rozrobić w niewielkiej ilości octu (około 2 łyżki) i taki „specyfik” również wcieramy w ręce, po chwili zmywamy płynem do naczyń.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















