Zasada jest jedna: nie wylewaj wody po ugotowanym ryżu! Stanowi źródło wielu mikroelementów i jest drogocenna dla zdrowia. Oto 3 pomysły na jej zastosowanie!
- Po ugotowaniu ryżu wodę możemy wykorzystać jako bazę do bulionów, sosów, a nawet zup. Możemy dodać ją podczas duszenia mięsa. Nie tylko delikatnie zagęści nasze potrawy, ale wzbogaci je o wartości odżywcze.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















