Jest czasochłonne i dosyć trudne do wykonania, ale ile daje satysfakcji, jeśli zrobisz je sama, a nie kupisz w sklepie.
- Najlepsze ciasto francuskie wychodzi z połączenia mąki krupczatki z mąką pszenną.
- Niestaranne wałkowanie i użycie produktów o temperaturze pokojowej najczęściej skutkuje zakalcem. Ciasto francuskie uwielbia chłodniejsze temperatury i wymaga też długiego oziębienia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















