Ciasto kruche jest bardzo wymagające, ale jeśli zastosujesz kilka poniższych trików, to już zawsze będzie wychodziło na szóstkę z plusem! Do dzieła! Udanych wypieków, dajcie znać w komentarzach czy znaliście te rady!
- Najlepsza do ciasta kruchego jest mąka krupczatka, ewentualnie mąka pszenna typu 500
- Kruchość uzyskasz dzięki zimnej margarynie, wyciąg ją z lodówki dopiero gdy zaczniesz jej używać, nie wcześniej
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















