Lato sprzyja grillowaniu. Warto spróbować pysznych szaszłyków z mięsem i warzywami. Jak je przygotować? Oto nasz przepis.
składniki:
- mięso wieprzowe
- boczek
- papryka czerwona
-cebula
- pieczarki
- cukinia
- sól, pieprz, marynata do grilla
przyrządzanie:
1. Mięso myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Przyprawiamy i zostawiamy na chwilę w marynacie z przypraw.
2. Boczek kroimy na małe kawałeczki.
3. Warzywa myjemy, obieramy i także kroimy.
4. Wszystko nadziewamy na długie wykałaczki.
5. Zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na grilla.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















