Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Jak zrobić smażone jabłka na szarlotkę do słoików?

Teraz jabłka są najtańsze i najbardziej soczyste. To dobry moment, by zapełnić słoiki - aromatycznymi kawałkami tych owoców. Potem, w zimowe wieczory - taki wek będzie jak znalazł. Smażone jabłka według naszego przepisu są idealne do szarlotki!

pie31

składniki:
3 słoiki po 350 ml

  • 3 kg jabłek
  • 75 g cukru lub ksylitolu (można całkowicie z niego zrezygnować lub dać więcej cukru jeśli jabłka wydają się za słodkie)
  • sok z ½ cytryny
  • ewentualnie cynamon i imbir
  • woda

przyrządzanie:

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Połowę jabłek wrzuć do garnka wraz z sokiem z cytryny i odrobiną wody. Smaż na małym ogniu, co jakiś czas mieszając przez ok. 40 minut – aż jabłka się rozpadną. Następie dodaj drugą część, cukier i ewentualnie cynamon oraz imbir – ja nie dodawałam, zawsze potem można dodać 🙂 .
Jeśli jabłka mają mało soków i zaczynają się przypalać możesz podlewać je wody- max ½ szklanki.
Smaż jeszcze z 15 minut – dzięki temu uzyskasz małe kawałki jabłek w gęstym musie jabłkowym.
Gorące jabłka przełóż do wyparzonych i wysuszonych słoików, dobrze je zakręć i pasteryzuj na sucho przez 20 minut (jak pasteryzować na sucho poniżej) w piekarniku nagrzanym do 130 st. Celsjusza.

SPRAWDŹ PRZEPIS NA : SERNIK KAWOWY >>>