Genialne w swojej prostocie. Najbanalniejsze w wykonaniu. Pyszne w smaku. I najzdrowsze! Uwaga, przed Państwem domowe chipsy z jarmużu!

składniki:
- jarmuż
- oliwa z oliwek
- sól morska
przyrządzanie:
JARMUŻ polewamy oliwą i posypujemy solą gruboziarnistą. Ostawiamy do lodówki na około 10 minut.
W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 80 stopni C.
Jarmuż rozkładamy na papierze do pieczenia i całość pieczemy do momentu, aż chipsy będą chrupkie. Po około 30 minutach uchyl drzwiczki piekarnika.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














