składniki:
- 2 jajka
- 5 łodyg jarmużu
- sól
- pieprz
- cebula
- łyżka mąki
- szczypta proszku do pieczenia
- masło lub olej
przyrządzanie:
- Cebulę pokrój w kostkę. Z jarmużu usuń twarde części liścia. Pozostałe porwij na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa smaż na patelni, aż będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem.
- Jajka ubij, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Połącz z usmażonymi warzywami i dokładnie wymieszaj.
- Gotową masę wylej na rozgrzane na patelni masło lub olej i smaż omlet z obu stron do zrumienienia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















