Sezon grzybowy trwa i dlatego proponujemy na dzisiejsze śniadanie, albo kolację jajecznicę z leśnymi grzybami.

składniki:
- spora garść leśnych grzybów, najlepiej borowików
- 1 cebula
- 6 jajek
- 2 łyżki masła
- przyprawy do smaku
przyrządzanie:
- Grzyby dokładnie umyj, pokrój na drobno
- Cebulkę pokrój na drobno, zeszklij na masełku
- Do cebuli dodaj grzybki oraz przyprawy i duś na małym ogniu około pół godziny
- Po tym czasie wbij wszystkie jajka i smażymy, ciągle mieszając. Smażymy według upodobań, aby uzyskać mniej lub bardziej ściętą jajecznicę.
- Jeśli zależy ci na czasie to grzybami zajmij się dzień wcześniej
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














