Do przygotowania owego przepisu potrzebny nam będzie jesiotr, bulion, mąka oraz przyprawy. Zapraszam do korzystania z przepisu i życzę smacznego!!!
Składniki:
- 900 g jesiotra
- 200 ml octu 3%
- 1 liść laurowy
- 100 g słoniny
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 cebula
- 50 g masła
- 100 ml bulionu
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać, opłukać, posiekać, zagotować z octem, liściem laurowym i zielem angielskim. Rybę opłukać, osuszyć, sparzyć wrzącym octem z cebulą i odstawić na 30 minut. Rybę wyjąć z marynaty, osuszyć, osolić i naszpikować słoniną. Włożyć do żaroodpornego naczynia, posmarować masłem, zalać bulionem, oprószyć mąką i piec 35 minut w temp. 180 st.C. Upieczoną rybę wyjąć, pokroić w plastry i polać sosem z pieczenia. Podawać z sałatką z ziemniaków lub ugotowanymi ziemniakami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













