Przepis na udka kacze o miodowym akcencie.

składniki:
- 4 kacze udka
- 6 łyżek miodu
- 4 łyżki żurawiny
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Udka natrzyj solą i pieprzem, posmaruj oliwa i odstaw na 30 minut.
- Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i posmaruj połową miodu.
- Wstaw do piekarnika na 90 minut na 180 stopni C.
- W trakcie pieczenia od czasu do czasu polewaj powstałym sosem.
- Na 15 minut przed końcem pieczenia posmaruj jeszcze raz pozostałym miodem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














