
Niezbyt pracochłonna, ale efektowana przystawka - kawałki bagietki, sałata i wędzony łosoś
czas: 10 minut
liczba porcji: 3
składniki:
2 małe bagietki
10 liści sałaty
100 g wędzonego łososia
majonez dekoracyjny
cytryna
przyrządzanie:
Bagietkę przekroić wzdłuż po długości, a każda połówkę na trzy części. Cienko posmarowaś majonezem. Na każdy kawałek nałożyć po liściu sałatyi niewielkim kawałku łososia. Udekorować kawałkiem cytryny.
uwagi:
Idealna przekąska do wytrawnego szmapana bądż chłodnego białego wina.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













