Jeżeli znudziły ci się zwykłe kanapki z serem i szynką, wypróbuj kanapkę na ciepło - z pieczonymi warzywami, zapiekaną żółtym serem. Idealna na kolację.
składniki:
1 szt
1 szt
1 szt
1 szt
1 szt
2 szt
50 g
2 łyżki
3 łyżki
przyrządzanie:
Posiekaj kapary i czosnek, a bazylię pokrój w cienkie paseczki.Warzywa pokrój w plastry, pomieszaj z oliwą i ostra papryką. Umieść na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Całość wstaw do nagrzanego do 200° C piekarnika na 10 minut.Po tym czasie warzywa wystudź. Pomieszaj z czosnkiem, bazylią i kaparami.Bułkę ciabaty przetnij na pół, posmaruj obficie margaryną, połóż sałatę i po jednym plastrze każdego z warzyw. Posyp serem i zapiekaj chwilę w nagrzanym piekarniku.