Kapuśniak w wersji odmłodzonej, a to za sprawą młodej kapusty, którą już za niedługo dostaniecie w sklepach i na targach. Przepyszny przepis sprzed lat! Koniecznie wypróbujcie! Ciekawostka: w niektórych rejonach Polski, kapuśniak podaje się z makaronem!

składniki:
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- laska kiełbasy
- kawałek dobrej jakości boczku
- 3 litry rosołu lub wody
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- główka młodej kapusty
- sól, kminek, pieprz, majeranek
- szczypiorek, koperek, pietruszka do dekoracji
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














