
SONY DSC
Porcja: 500g
Składniki:
- 500g woreczek dobrej kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 2 listki laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka ziarenek kminku utartego w moździerzu
- 2 średnie cebule, pokrojone w kostkę
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
Kapustę siekamy na mniejsze kawałki i dodajemy tartą marchewkę. Umieszczamy kapustę w garnku i zalewamy kapustę wodą. Do połowy wysokości kapusty. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz utarty kmin. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i rumienimy cebulę z dodatkiem cukru, mieszamy. Dolewamy do cebuli około pół szklanki wody, pozyskanej z gotowanej kapusty, dodajemy mąkę i dokładnie wszystko mieszamy. Wlewamy całą zawartość patelni do garnka z kapustą i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













