Soczyste mięso z owocowa nutką.

składniki:
- 70 dag karkówki
- 10 ząbków czosnku
- zioła prowansalskie
- majeranek
- suszone morele
- suszone śliwki
przyrządzanie:
- Mięso podziel na kotlety. Czosnek przeciśnij przez praskę i natrzyj nim mięso. Następnie natrzyj je szczyptą majeranku i dużą ilością ziół prowansalskich. Odstaw na co najmniej pół godziny do lodówki.
- Podsmaż mięso na rozgrzanym oleju, a następnie zalej szklanka wody. Jeszcze raz wsyp zioła prowansalskie i dodaj suszone śliwki i morele.
- Duś, aż mięso będzie miękkie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














