
Rozgrzewający przysmak nie tylko na zimę.
przepis z kuchni: tureckiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
składniki:
3-4 łyżki kawy (w zależności od upodobań)
po dużej szczypcie kardamonu i cynamonu
bita śmietana
przyrządzanie:
Kawę przygotować w ekspresie dosypując do niej po szczypcie kardamonu i cynamonu. Po zaparzeniu odczekać chwilkę, nalać do szklanek (ewentualnie w tym momencie posłodzić – można miodem – i pomieszać), na wierzch nanieść bitą śmietanę, którą posypujemy dla dekoracji cynamonem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













