Z grilla, rusztu czy w piekarniku - ta biała kiełbasa zawijana boczkiem będzie smakować nieważne, w jaki sposób ją przyrządzicie. Wygląda smakowicie, prawda?
składniki:
- 4 białe kiełbaski
- 4 cebule
- ½ kg surowego boczku
- Sól, pieprz, majeranek do smaku
przyrządzanie:
- Boczek pokroić w cienkie plastry, owinąć kiełbaski, zrobić odstępy na kiełbaskach. Cebule obrać, pokroić w ósemki. W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć kilka plastrów boczku, następnie kiełbaski zawinięte w boczek a na wierzch cebulę. Oprószyć delikatnie solą, pieprzem i majerankiem. Zapiekać w temp. 180 stopni około 30 minut a następnie zdjąć pokrywę i zapiekać całość jeszcze 20 minut aż boczek będzie dobrze zrumieniony. Po upieczeniu kiełbaski wyłożyć na ogrzany talerz, dodać uduszoną cebulę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















