Jeżeli lubisz smaki włoskiej kuchni, ten przepis z pewnością jest dla ciebie. Odrobina bazylii, przepyszne sery, a do tego idealnie dobrana kiełbasa. Ta mała wariacja z pewnością zaskoczy bliskich i znajomych. To doskonała propozycja nie tylko na spotkanie towarzyskie, ale i kolację we dwoje.
składniki:
400 g Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel , 4 sztuki Jajka , 100 g Mąka , 100 g Ser żółty , 125 g Camembert , 100 g Lazur , 50 g Grana Padano , 1 sztuka Pomidor , Bazylia, Sól, pieprz , Olej
przyrządzanie:
W pierwszej kolejności podziel kiełbasę w słupki. Potem smaż jej kawałki do momentu, aż poczujesz mocny zapach. Zostaw kiełbasę do wystudzenia. W międzyczasie wymieszaj w dużej misce jajka i mąkę, następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony camembert i lazur. Gdy już to zrobisz, zanurzaj kiełbaski w przygotowanym cieście. Nabieraj kiełbaski łyżką wraz ze sporą ilością ciasta i smaż na złoto. Ułóż na półmisku, posyp grana padano i udekoruj listkami bazylii oraz pomidorem.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem