Aromatyczne kluski śląskie z ziołami. Podawaj solo, albo z ulubionym sosem. Stanowią ciekawy dodatek do obiadu gdy masz już dosyć ziemniaków w normalnej wersji!

składniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 250 g mąki ziemniaczanej
- łyżka ulubionych, suszonych ziół (tymianek,rozmaryn, szafran, oregano)
przyrządzanie:
- Ugotowane ziemniaki przestudź, przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę ziemniaczaną, wybrane zioła
- Uformuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszcz, zrób dołek.
- Oprósz mąką.
- Kluski gotuj 1-2 minuty, po ich wypłynięciu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














