Delikatne w smaku kokosowe kuleczki obtoczone w gorzkiej czekoladzie. Pralinki przygotowuje się błyskawicznie, są zdrowe, wegańskie. Kuleczki można przygotować w większej ilości, a później je zamrozić.
składniki:
- 200 g wiórków kokosowych
- 3-4 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 200 ml mleka kokosowego
- szczypta soli
- 2 gorzkie czekolady- polewa
przyrządzanie:
- Wiórki wsypuję do miski, dodaję olej kokosowy, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe i szczyptę soli.
- Całość dokładnie mieszam. Z ciasta formuje kuleczki i wkładam na około 1 h do lodówki. Minimum na 20 minut.
- Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej.
- Kuleczki zanurzam w czekoladzie i pozostawiam chwilę do zastygnięcia. Kuleczki można zamrozić, lub przechowywać w lodówce.
uwagi:
PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZĄ Z BLOGA KULINARNEGO KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>> KLIK