składniki:
- 25 dag mąki
- 25 dag cukru pudru
- 25 dag masła
- 4 jaja
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sok z cytryny
- cukier waniliowy
przyrządzanie:
- Mąkę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
- Masło utrzyj z 4 żółtkami i sokiem z cytryny. Z białek ubij pianę.
- Do masy jajeczno- maślanej dodawaj stopniowo mąkę i miksuj na gładkie ciasto.
- Na koniec dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.
- Wyrobione ciasto wlej do wysmarowanej masłem foremki na babkę.
- Piecz 60 minut w 190 stopniach C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















