Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Tortilla drobiowa

Tortilla drobiowa

Przekąska z sezamem

Przekąska z sezamem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Deser z musli

Deser z musli

Kulki z sera mascarpone

Kulki z sera mascarpone

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

Bananowe muffiny

Bananowe muffiny

Koktajl bananowy z kakao

Koktajl bananowy z kakao

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Kolorowe pączusie do kawy

Oj jakie słodkie pączusie do kawki. Wyglądają obłędnie! Troszkę pracy, a efekt mega!   

składniki:
CIASTO DROŻDŻOWE

  • mąka pszenna – 250 g
  • mąka pszenna do posypania – 60 g
  • sól – 1 szczypta
  • laska wanilii – 1 szt.
  • mleko – 120 ml
  • drożdże świeże – 25 g
  • cukier – 50 g
  • masło – 50 g
  • żółtka rozmiar L – 4 szt.
  • olej rzepakowy – 1 l
POLEWA CZEKOLADOWA
  • śmietanka 30% UHT – 40 ml
  • czekolada mleczna (lub deserowa) – 100 g
  • masło – 15 g
KOLOROWY LUKIER
  • cukier puder – 150 g
  • cytryna – 0,5 szt.
  • woda – 3-4 łyżki
  • sok z buraka, kurkuma, kakao lub barwniki spożywcze
  • kolorowe posypki

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS NA KOLOROWE PACZKI DO KAWY >>>>>>>>>>>>