Nie ma to, jak domowy kompot z owoców. Obiad od razu smakuje lepiej. Dziś rabarbarowy z jabłkami i cynamonem. Możesz dorzucić kilka plasterków pomarańczy, a będzie jeszcze smaczniejszy!

składniki:
- 3 litry wody,
- 0,5 kg rabarbaru,
- 0,5 kg jabłek,
- 3-4 łyżki cukru
- kilka goździków, łyżeczka cynamonu, łyżeczka kardamonu
przyrządzanie:
- Zagotuj wodę. Umyj owoce. Jabłka obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki.
- Umyty rabarbar pokrój w 3 centymetrowe kawałki i wrzuć do gotującej się wody. Dodaj jabłka.
- Dodaj także goździki, kardamon, cynamon.
- Gotuj całość 15-20 minut do miękkości rabarbaru.
- Posłodź do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














