Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Tortilla drobiowa

Tortilla drobiowa

Przekąska z sezamem

Przekąska z sezamem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Deser z musli

Deser z musli

Kulki z sera mascarpone

Kulki z sera mascarpone

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

Bananowe muffiny

Bananowe muffiny

Koktajl bananowy z kakao

Koktajl bananowy z kakao

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Konfitura z dzikiej róży

Gotową konfiturę przekładamy do słoika i wkładamy do lodówki. Taki smakołyk jest wspaniałym dodatkiem do różnych wypieków, rogalików, pączków, owsianki. Bardzo prosty przepis na konfiturę z dzikiej róży.   

składniki:
 

  • 100 g płatków dzikiej róży
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka soku z cytryny

przyrządzanie:

  1. Płatki róży rozsypuję na ściereczkę, pozbywam się białych końcówek, robię tak, aby konfitura nie była gorzka.
  2. Płatki przesypuję do makutry, wsypuję połowę cukru i ucieram do momentu, aż uzyskam gładką konsystencję podczas ucieranie dodaję pozostałą część cukru. Pod koniec dodaję sok z cytryny.
  3. Gotową konfiturę przekładam do wyparzonego słoika i przechowuję w lodówce.

uwagi:

ZDJĘCIA I PRZEPIS POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>