Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

Jak szybko ugotować fasolę?

Jak szybko ugotować fasolę?

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

KONKURS: Zgarnij jedną z trzech książek “Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego!

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Teraz macie szansę ją zgarnąć i przenieść waszą kuchnie do Toskanii! 

Kuchnia Toskańska

 

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotował od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji. Zmagał się z chorobą nowotworową. Zmarł w wieku 73 lat, niedługo po premierze najnowszej książki.

Jak zgarnąć jedną z trzech książek? 

Aby otrzymać książkę “Kuchnia Toskańska” wystarczy, że:

1. Zarejestrujesz się w społeczności PalceLizać.pl
2. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś – polajkujesz nasz fanpage na Facebooku
3. Podziel się z nami co lubisz lub co chciałbyś spróbować z kuchni toskańskiej. Wrzuć na swojego bloga odpowiedź w dowolnej formie: zdjęcie, przepis, opis.

Odpowiedź opublikuj na swoim blogu PalceLizac.pl >>załóż kulinarnego bloga<<

Spośród nadesłanych zgłoszeń wybierzemy 3  zwycięzców.

Na wpisy na blogach  czekamy od 18 marca do 25 marca 2016 roku.

SZUKAJ PODPOWIEDZI

Fundatorem nagród jest:

 

592333_333127373427019_130347145_n