Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Bezglutenowy spód do pizzy

Bezglutenowy spód do pizzy

Jak wykorzystać DYNIĘ, aby nic się z niej nie zmarnowało?

Jak wykorzystać DYNIĘ, aby nic się z niej nie zmarnowało?

Czekoladowy krem do chleba z KASZY JAGLANEJ i orzechów!

Czekoladowy krem do chleba z KASZY JAGLANEJ i orzechów!

Ciasto mocno czekoladowe z orzechami laskowymi

Ciasto mocno czekoladowe z orzechami laskowymi

8 przepisów na ,,coś do pochrupania” podczas oglądania TV

8 przepisów na ,,coś do pochrupania” podczas oglądania TV

15 pomysłów na prezent dla MIŁOŚNIKA KAWY!

15 pomysłów na prezent dla MIŁOŚNIKA KAWY!

5 przepisów na DESER z galaretką w roli głównej!

5 przepisów na DESER z galaretką w roli głównej!

20 pomysłów na serwowanie i ozdabianie GOFRÓW

20 pomysłów na serwowanie i ozdabianie GOFRÓW

20 przekąsek i deserów z JABŁKIEM w roli głównej!

20 przekąsek i deserów z JABŁKIEM w roli głównej!

Co zrobić gdy ugotujesz za dużo ryżu? 4 super przepisy

Co zrobić gdy ugotujesz za dużo ryżu? 4 super przepisy

Jak wzbogacić smak SAŁATKI? 5 prostych trików!

Jak wzbogacić smak SAŁATKI? 5 prostych trików!

20 inspiracji na podanie ŁOSOSIA (pieczonego, wędzonego, surowego)

20 inspiracji na podanie ŁOSOSIA (pieczonego, wędzonego, surowego)

TANIE DANIE: Brukselka z piekarnika plus skwarki! Pycha!

TANIE DANIE: Brukselka z piekarnika plus skwarki! Pycha!

15 inspiracji na FRONTY SZAFEK w kuchni

15 inspiracji na FRONTY SZAFEK w kuchni

18 pomysłów na serwowanie OLIWEK I KAPARÓW!

18 pomysłów na serwowanie OLIWEK I KAPARÓW!

KONKURS: Zgarnij jedną z trzech książek “Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego!

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Teraz macie szansę ją zgarnąć i przenieść waszą kuchnie do Toskanii! 

Kuchnia Toskańska

 

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotował od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji. Zmagał się z chorobą nowotworową. Zmarł w wieku 73 lat, niedługo po premierze najnowszej książki.

Jak zgarnąć jedną z trzech książek? 

Aby otrzymać książkę “Kuchnia Toskańska” wystarczy, że:

1. Zarejestrujesz się w społeczności PalceLizać.pl
2. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś – polajkujesz nasz fanpage na Facebooku
3. Podziel się z nami co lubisz lub co chciałbyś spróbować z kuchni toskańskiej. Wrzuć na swojego bloga odpowiedź w dowolnej formie: zdjęcie, przepis, opis.

Odpowiedź opublikuj na swoim blogu PalceLizac.pl >>załóż kulinarnego bloga<<

Spośród nadesłanych zgłoszeń wybierzemy 3  zwycięzców.

Na wpisy na blogach  czekamy od 18 marca do 25 marca 2016 roku.

SZUKAJ PODPOWIEDZI

Fundatorem nagród jest:

 

592333_333127373427019_130347145_n