Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

3 proste przepisy na KARCZOCHA

3 proste przepisy na KARCZOCHA

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Napój o smaku ciasta dyniowego

Napój o smaku ciasta dyniowego

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

5 przepisów z POREM w roli głównej

5 przepisów z POREM w roli głównej

Domowa przyprawa do steków

Domowa przyprawa do steków

KONKURS: Zgarnij jedną z trzech książek “Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego!

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Teraz macie szansę ją zgarnąć i przenieść waszą kuchnie do Toskanii! 

Kuchnia Toskańska

 

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotował od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji. Zmagał się z chorobą nowotworową. Zmarł w wieku 73 lat, niedługo po premierze najnowszej książki.

Jak zgarnąć jedną z trzech książek? 

Aby otrzymać książkę “Kuchnia Toskańska” wystarczy, że:

1. Zarejestrujesz się w społeczności PalceLizać.pl
2. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś – polajkujesz nasz fanpage na Facebooku
3. Podziel się z nami co lubisz lub co chciałbyś spróbować z kuchni toskańskiej. Wrzuć na swojego bloga odpowiedź w dowolnej formie: zdjęcie, przepis, opis.

Odpowiedź opublikuj na swoim blogu PalceLizac.pl >>załóż kulinarnego bloga<<

Spośród nadesłanych zgłoszeń wybierzemy 3  zwycięzców.

Na wpisy na blogach  czekamy od 18 marca do 25 marca 2016 roku.

SZUKAJ PODPOWIEDZI

Fundatorem nagród jest:

 

592333_333127373427019_130347145_n 

loading...