Dynia to hit ostatnich dni! Codziennie milion pomysłów, na jej wykorzystanie w kuchni, rodzi się w naszych głowach! Dzisiaj kolejna propozycja od modelki Kamili Szczawińskiej. Tym razem są to kopytka dyniowe, które w swojej prostocie zabijają smakiem!

składniki:
- 1 kilogram ugotowanych i rozgniecionych ziemniaków
- pół ugotowanej dyni Hokkaido
- 3 jajka
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki startego parmezanu
- mąka- pół na pół- pszenna i orkiszowa, około pół kilograma
przyrządzanie:
- Ugniatamy ciasto, tak aby nie kleiło się do rąk.
- Formujemy wężyki i kroimy na centymetrowe kawałki.
- Wrzucamy do wrzącej wody i po wypłynięciu gotujemy około 3 minuty.
SMACZNEGO!
Przepisy Kamili Szczawińskiej znajdziecie także na blogu:

![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













