Domowej roboty masło orzechowe, z posmakiem piernika. Idealne na kanapki, naleśniki albo do samodzielnego konsumowania. Jest pyszne!
składniki:
pół kilograma niesolonych orzeszków ziemnych
3 łyżki oleju
3 łyżki płynnego miodu
spora łyżka przyprawy piernikowej
przyrządzanie:
Ważne! Pamiętaj, aby orzeszki nie były solone. Kup takie lepszej jakości, a nie pożałujesz!
Wsyp je partiami do kielicha blendera i zmiksuj na płynną masę. Ta czynność wymaga czasu, dobrego blendera i cierpliwości. Pod koniec blendowania dodaj miodzik, przyprawę do piernika i wszystko dokładnie wymieszaj. Masło jest gotowe do smarowania wszystkiego co tylko zechcesz!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















