Delikatne i soczyste kotleciki.

składniki: 
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz, papryka w proszku
- olej
przyrządzanie:
- Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, zasyp przyprawą i odstaw na kilkanaście minut do lodówki.
- Jajka roztrzep widelcem, dodaj majonez, mąkę i wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
- Wrzuć kurczaka, delikatnie wymieszaj i smaż kotleciki, nakładając po 2 łyżki masy na rozgrzany olej.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














