Bezmięsne kotlety z pysznym dodatkiem- ryżem i warzywami.

składniki:
- 3 marchewki
- pół selera
- pomidor
- papryka
- sól, pieprz
- paczka kotletów sojowych
- 2 jajka
- mąka
- bułka tarta
- olej
- 2 torebki ryżu
przyrządzanie:
- Marchewki i seler obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Paprykę i pomidor pokrój w drobną kostkę. Warzywa wrzuć na patelnię i duś do miękkości.
- Następnie dodaj ugotowany ryż. Dopraw sola i pieprzem do smaku.
- Kotlety gotuj pięć minut we wrzącej wodzie z solą. Po wyjęciu z wody panieruj je w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smaż na gorącym oleju.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














