Bardzo dobry pomysł na szybki, domowy obiad. Wegetarjanin bedzie z nich bardzo zadowolony, ponieważ są pożywne i jednosześnie zdrowe.
Składniki:
- 600 g grzybów
- 1 cebula
- 150 g tartej bułki
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz
- 100 g masła
Przygotowanie:
Grzyby opłukać, trzonki oskrobać i przyciąć. Grzyby posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na 2 łyżkach masła, dodać grzyby i dusić 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć przykrywkę i mieszając odparować cały płyn. Grzyby z cebulą zemleć, wymieszać z jajkiem, koperkiem i 4 łyżkami tartej bułki. Masę doprawić i formować okrągłe kotlety. Kotlety obtoczyć w pozostałej bułce i smażyć na pozostałym maśle, aż się zrumienią.