Bardzo dobry pomysł na szybki, domowy obiad. Wegetarjanin bedzie z nich bardzo zadowolony, ponieważ są pożywne i jednosześnie zdrowe.
Składniki:
- 600 g grzybów
- 1 cebula
- 150 g tartej bułki
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz
- 100 g masła
Przygotowanie:
Grzyby opłukać, trzonki oskrobać i przyciąć. Grzyby posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na 2 łyżkach masła, dodać grzyby i dusić 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć przykrywkę i mieszając odparować cały płyn. Grzyby z cebulą zemleć, wymieszać z jajkiem, koperkiem i 4 łyżkami tartej bułki. Masę doprawić i formować okrągłe kotlety. Kotlety obtoczyć w pozostałej bułce i smażyć na pozostałym maśle, aż się zrumienią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













