Przepis na bardzo dobre kotlety w wersji bez mięsa!

składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- surowe jajko
- mała bułka
- pół szklanki mleka
- pół cebuli
- pół pęczka natki pietruszki
- pół pęczka szczypiorku
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej
przyrządzanie:
- Bułkę namocz w mleku, odstaw na kilka minut potem dokładnie odciśnij.
- Cebulę bardzo drobno posiekaj i zeszklij na odrobinie oleju. Zieleninę posiekaj.
- Ugotowane jajka rozdrobnij widelcem lub pokrój w małą kostkę.
- Do jajek dodaj zieleninę, bułkę i surowe jajko. Dopraw sola i pieprzem.
- Uformuj 4 nieduże kotlety i każdy obtocz w bułce tartej.
- Usmaż na oleju z obu stron na rumiano.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














