Przysmak kuchni hiszpańskiej czyli krem bananowo- pomidorowy. Ciekawa alternatywa dla klasycznej pomidorówki. 
 

składniki: 
- 500 g pomidorów
 - 2 banany
 - 100 ml śmietanki 30%
 - 1 cebula
 - 1 łyżeczka masła
 - 1 łyżeczka cukru
 - 500 ml rosołu lub wody
 - szczypta soli
 
przyrządzanie:
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














