Krem Mocca idealny do przekładania tortów i wypełniania babeczek. Bardzo klasyczny przepis.

składniki:
- 300 ml mleka
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego
- 5 łyżeczek żelatyny
- 600 ml śmietanki 30%
- 40 ml likieru kawowego lub migdałowego
przyrządzanie:
- Mleko wymieszać z kawą rozpuszczalną.
- Na mleku ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić na moment.
- Do budyniu dodaj żelatynę, rozpuszczoną w niewielkiej ilości ciepłej wody.
- Bardzo dobrze wymieszaj.
- Śmietankę ubij na sztywno, razem z likierem dodaj do budyniu, wymieszaj.
- Takim kremem można smarować dowolne łakocie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














