Uniwersalny przepis na kajmakową masę do tortów, ciast i ciasteczek. Bardzo prosty w wykonaniu przepis! Zawsze wychodzi, nie warzy się!
składniki:
- 250 g serka mascarpone
- pół szklanki śmietanki 30%
- 100 g masy kajmakowej
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki (prócz masy kajmakowej) powinny być zimne, wyjęte prosto z lodówki
- Wszystkie składniki umieść w misce i ubijaj razem przez 2 minuty, tylko do połączenia
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














