Krem z dyni na słodko z dodatkiem serka mascarpone.

składniki:
- połówka świeżej dyni
- serek mascarpone
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 bardzo dojrzałe banany
przyrządzanie:
- Usuń pestki z warzywa, dynię podziel na mniejsze kawałki.
- Rozłóż na blaszce do pieczenia.
- Piecz w temperaturze 180 st. C przez około 25 min.
- Upieczoną dynię przestudź, usuń skórkę i zmiksuj blenderem na gładką masę, a po chwili dodaj banany i ponownie zblenduj.
- Do zimnego puree dyniowo-bananowego dodaj cukier puder, mascarpone i zmiksuj mikserem na gładki krem.
- Podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














