Zielona zupa wiosenna ze szpinakiem, ziemniakami i groszkiem.

składniki:
- szklanka zielonego groszku
- 5 ziemniaków
- korzeń pietruszki
- 2 l bulionu
- sól, pieprz biały
- 1 szklanka liści bazylii
- dwie garści szpinaku
przyrządzanie:
Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do 2 l bulionu i gotujemy do czasu aż będą miękkie. Wówczas wrzucamy zielony groszek i gotujemy jeszcze do czasu aż wszystkie warzywa zmiękną. Odstawiamy aby zupa trochę ostygła, wrzucamy bazylię, rukolę i miksujemy,
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














