Pyszna zupa z pora, pieczonego jabłka i gruszki to nasz hit na jesienne dania. Uwielbiamy <3.

składniki:
- pora
- gruszka
- jabłko
- 1l bulionu
- 1 ziemniak
- przyprawy
- śmietana
- masło
przyrządzanie:
Pora pokroić i podsmażyć na patelni z masłem. W tym czasie upiec jabłko i gruszkę.
Ziemniaka ugotować.
Bulion podgrzać i dodać wszystkie składniki. Gotować przez 15 minut.
Dodać przyprawy.
Całość zblendować i podawać ze śmietaną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














