Kolejny przepis na pyszną zupę. Tym razem wykorzystamy rosół i seler. Zobaczcie, jak zrobić genialny krem selerowy.

składniki:
- rosół - około 1,5 litra
- główka selera
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz, ostra papryczka, czosnek granulowany - po 1/2 łyżeczki
- śmietana do zup
przyrządzanie:
- Seler obieram, kroję w kawałki, gotuję przez 10 minut, aby był miękki.
- Rosół podgrzewam i dodaję ugotowany seler. Gotuję przez około 5 minut.
- Na patelni podgrzewam oliwę, szklę cebulę i dodaję czosnek. Całość przekładam do gotującego się rosołu z selerem.
- Dodaję przyprawy, śmietanę i całość miksuję na gładki krem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














