Doskonała i błyskawiczna zupa. Oto połączenie pietruszki i ziemniaków z bulionem.

składniki:
- 0,5 l bulionu
- 2 duże ziemniaki
- pół korzenia pietruszki + gałązka świeżej pietruszki
- połowa cebuli
- oliwa
- przyprawy
przyrządzanie:
Ziemniaki, cebulkę oraz pietruszkę podsmażyć na oliwie.
W tym czasie zagotować bulion.
Po około 15 minutach smażenia warzyw, oddzielić je od oliwy za pomocą sitka i dodać do gorącego bulionu.
Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Zupę ostudzić a następnie zblendować.
Podawać z grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














